ACTUEEL

Langeland moet pathologen 4 ton betalen

Het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer moet in totaal 400.000 euro betalen aan vier Haagse pathologen. Dat meldt RTL Z. Een arbitragerechter oordeelde dat het Langeland onterecht een inkoopcontract met de pathologen heeft opgezegd.

Het Zuid-Hollandse ziekenhuis voerde in 2011 een bezuinigingsronde door waarbij 20 procent van de banen verdween en dure uitbestedingscontracten werden vervangen door goedkopere. Zo stopte het ziekenhuis ook met de inkoop van pathologische diensten bij het MC Haaglanden in Den Haag.

Schadevergoeding

De vier pathologen van MC Haaglanden vochten de opzegging van het contract aan bij de arbitragerechtbank, omdat ze door de beëindiging een derde van hun inkomsten kwijt raakten. De  rechter gaf hen gelijk en oordeelde dat het Langeland de vier pathologen ieder één ton schadevergoeding moet betalen.

Het Langeland Ziekenhuis zit al tijden in zwaar weer. Dit voorjaar werd een intentieovereenkomst getekend voor een overname van het ziekenhuis door het HagaZiekenhuis en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.  

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Pieter van Veen

14 augustus 2014

Het gaat hier om pathologen van het MCH! Slordige journalistiek.

D G o

14 augustus 2014

Op naar het volgende lijk .........?!

Pieter van Veen

14 augustus 2014

Toch triest dat het LLZ na jaren uitgebuit te zijn door het MCH en de coöperatie er toch nog boven op komt en dan alsnog geplukt wordt door dit soort graaiers uit het MCH. Jaren lang teveel betaald voor de pathologie en als je dan een betere aanbieder vindt kost je dit tonnen. Gemeenschapsgeld waar geen patiënt wat aan heeft en direct in de zakken van dit soort lijkenpikkers (sorry voor de woordspeling) verdwijnt. Bah!

Marnix Beekmans

15 augustus 2014

Geachte redactie,

Behalve dat de vier pathologen in uw berichtgeving over het Lange Land Ziekenhuis niet werkzaam zijn in het HagaZiekenhuis, is het Lange Land Ziekenhuis evenmin overgenomen door het HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf Gasthuis.
Wél is er een plan om het ziekenhuis te laten toetreden tot de Reinier Haga Groep:
https://www.hagaziekenhuis.nl/over-hagaziekenhuis/actueel/nieuws/2014/reinier-haga-groep-biedt-langeland-ziekenhuis-toetreding-aan.aspx

Top