Finance

Reinier de Graaf en Haga redden LangeLand

Reinier de Graaf en Haga redden LangeLand

Het HagaZiekenhuis in Den Haag en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft hebben de eerste formele stap gezet op weg naar definitieve overname van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. De partijen hebben deze week een intentieovereenkomst getekend die intensieve samenwerking mogelijk maakt. Dat heeft een woordvoerder van het LangeLand Ziekenhuis aan Skipr bevestigd.

Het is nog niet duidelijk hoe de samenwerking tussen de ziekenhuizen eruit gaat zien. Dat wordt nog onderzocht. Het is de bedoeling dat dit voor de zomer duidelijk wordt, aldus de woordvoerder.

Overname

De gesprekken rond de overname lopen al een poos. Het LangeLand Ziekenhuis maakte op donderdag 20 maart bekend dat de overname door investeringsmaatschappij Fundis definitief van de baan was. Daarbij maakte het ziekenhuis ook bekend dat het in gesprek is met een mogelijk nieuwe partner. Dit bleek korte tijd later de Stichting Reinier Haga Groep te zijn.

Het noodlijdende ziekenhuis leek vorig jaar gered toen Fundis, toen nog Vierstroom geheten, en de medische staf van het ziekenhuis aankondigden de zorginstelling gezamenlijk over te nemen. Het LangeLand leed de afgelopen jaren miljoenen euro's verlies. Inmiddels schrijft het ziekenhuis weer zwarte cijfers.

SEH

De mogelijke sluiting van de spoedeisende hulp van het Zoetermeerse ziekenhuis was de afgelopen maanden een heikel punt. Zo zei wethouder Klaasjan de Jong dat het volgens hem logischer was een spoedeisende hulpafdeling in Den Haag te sluiten dan in Zoetermeer. Door de overname lijkt de spoedeisende hulp in Zoetermeer nu gered te zijn.

7 Reacties

om een reactie achter te laten

De Boer

10 april 2014

Dat is goed nieuws voor Zoetermeer!

Anoniem

10 april 2014

Haga moet 23 miln bezuinigen en neemt bodemloze put lange land over? Zou mij als OR van haga toch zorgen maken..eerst fusie met RDGG al complex en dan nog een zorgenkindje erbij...

Anoniem

10 april 2014

Ik vraag mij serieus af of de banken van het rdgg en haga zich realiseren hoe onhoudbaar deze toko geworden is. Het LL staat niet bekend om zijn florisante situate. Eveneens is er een gigantische nieuwbouw gaande op beide locaties. Ik houd mijn hart dan ook vast.

Anoniem

11 april 2014

Titel is verkeerd, het LLZ gaat onderdeel uitmaken de RDGG/HAGA groep. Het LLZ heeft gereorganiseerd en heeft een positieve exploitatie. Dus ook noodlijdend, zorgenkindje e.d. zijn foute kwalificaties. Het LLZ heeft nog een probleem met een schuldenpositie uit het verleden (lees A12 coöperatie) die nu met behulp van de RDGG/HAGA groep wordt gesaneerd. De RDGG/HAGA verstevigd hiermee hun strategische positie in de regio. Prima en slim plan dus.

Anoniem

11 april 2014

http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:GHAMS:2014:556

Wat veranderd er aan de uitspraak van de ondernemerskamer in deze nieuwe situatie? Dat er iets met het LLZ moet gaan gebeuren staat vast en hopelijk gaat dit ook lukken. Lees je de uitspraak van de ondernemerskamer dan moet er wel heel veel gebeuren en zal er vooral aandacht moeten zijn voor zorgvuldige besluitvorming. Dan nog is de vraag of de ene publiek gefinancierde zorginstelling de andere moet redden.
IS het in deze tijd niet zo dat er eerst sprake dient te zijn van een gedegen en bewezen gezonde exploitatie die langdurig stand houdt? Het LLZ is zelf al op de goede weg, zo wordt aangegeven. Laat dit een gezonde basis zijn voor samenwerking, dat is wat Zoetermeer verdiend.

Anoniem

11 april 2014

Lijkt dat de derde hond er mee heen gaat. Zullen niet iedereen leuk vinden (zie eerste reacties). Wat mij betreft een prima oplossing met veel kansen voor alle partijen.

Anoniem

19 april 2014

De kwaliteit van de medische zorg in het Hagaziekenhuis, met hoge sterftecijfers en onbekwame medische specialisten, staat in de pers en bij de hartpatienten ter discussie. De Rabobank trekt zich terug uit de de finananciering van het hagaziekenhuis. Haga moet eerst haar eigen medische zorg op orde krijgen voordat ze zich weer in een "roekeloos" avontuur storten. Het is opmerkelijk dat de Raad van Toezicht dit ziekenhuis, dat volledig op drift is geslagen, niet ingrijpt. Uiteindelijk zullen zijn ook op hun verantwoordelijkheide worden aangesproken; vroeg of laat!

Top