ACTUEEL

GGD licht reizigers Nigeria voor over ebola

Reizigers van en naar Nigeria worden op Schiphol sinds vorige week voorgelicht over ebola. Zij krijgen een flyer in twee talen, Nederlands en Engels, uitgereikt waarin informatie over de dodelijke ziekte staat, zo liet een woordvoerster van GGD Kennemerland maandag weten.

Er wordt onder meer uitgelegd hoe groot de kans is op besmetting en welke preventieve maatregelen er kunnen worden genomen. Ook krijgen ze informatie over de eventuele symptomen waarop ze moeten letten en wat ze moeten doen bij eventuele ziekteverschijnselen. Het gaat onder meer om plotselinge koorts, diarree en bloedingen.

Huisarts

Mensen die binnen 21 dagen na terugkomst uit Nigeria koorts krijgen, moeten telefonisch contact opnemen met hun huisarts. Als iemand contact heeft gehad met een bewezen ebola-patiënt, moet hij of zij zich direct bij de huisarts of bij de GGD melden.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO maakte afgelopen weekeinde bekend dat het dodental door ebola inmiddels is opgelopen tot zeker 1145. Sierra Leone, Guinee en Liberia zijn het zwaarst getroffen. In Nigeria zijn ook meerdere ziektegevallen opgedoken. Daar worden inkomende vliegtuigpassagiers al enkele weken gescreend op symptomen van de ziekte.

De flyers worden alleen uitgedeeld aan reizigers op directe vluchten tussen Schiphol en de Nigeriaanse hoofdstad Lagos. Vanuit Schiphol kan er niet direct worden gevlogen naar de andere landen waar de ziekte is geconstateerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top