ACTUEEL

Nederlandse 'terreurtandarts' gepakt in Canada

Een voortvluchtige Nederlandse tandarts is maandag opgepakt in het Canadese dorpje Nackawic. Dat meldden Canadese media woensdagavond (lokale tijd). De man werd internationaal gezocht, nadat in Frankrijk tientallen patiënten in een klein dorpje hadden geklaagd over zijn wanpraktijken.

Mark van N. runde tot 2009 een praktijk in Nederland, maar vertrok vervolgens naar het Franse dorpje Saint-Christophe à Château-Chinon. Daar werd hij met open armen ontvangen, vanwege het tekort aan goede tandartsen in de regio. Maar de Hagenaar bleek al snel geen aanwinst voor de dorpsbewoners.

Hij zou volgens hen onder meer gezonde tanden trekken, kaken breken en stukjes instrument in het tandvlees naaien. Ook kregen zijn patiënten soms last van bloedvergiftiging, snel terugkerende abcessen en schade aan de wortels van hun gebit. Bovendien presenteerde hij de inwoners van zijn nieuwe woonplaats vervolgens een gepeperde rekening.

Vlucht

In december 2013 sloeg hij op de vlucht vanwege een juridisch onderzoek naar zijn manier van werken. Dat onderzoek was voor het Nederlandse medisch tuchtcollege de reden om hem in dat jaar voor een jaar te schorsen. In 2009 liep er in Nederland ook al een onderzoek naar Van N. vanwege wanpraktijken, maar aangezien hij vertrok naar Frankrijk legde de Inspectie voor de Gezondheidszorg het onderzoek stil. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top