Finance

Alzheimeronderzoeker naar beurs in Amsterdam

Het Duitse biotechnologiebedrijf Probiodrug wil naar de beurs in Amsterdam. Dat maakte de onderneming, die onderzoek doet naar mogelijke behandelmethoden voor patiënten met de ziekte van Alzheimer, donderdag bekend.

Probiodrug richt zich daarbij vooral op de ontwikkeling van medicijnen die de voortgang van alzheimer kunnen vertragen of zelfs stoppen. Dat is volgens het bedrijf een nog relatief onontgonnen markt. De meeste middelen die nu al verkrijgbaar zijn, pakken slechts de symptomen van de dementieziekte aan, aldus het bedrijf.

Kandidaatmedicijnen

Momenteel heeft Probiodrug drie kandidaatmedicijnen in ontwikkeling. Twee daarvan bevinden zich nog in de ontwikkelingsfase, voor een derde middel lopen de voorbereidingen voor proeven met patiënten. Die beginnen naar verwachting volgend jaar.

Met de beursgang wil Probiodrug nieuw kapitaal ophalen. Hoeveel is niet bekendgemaakt. Evenmin is duidelijk op welke termijn het bedrijf naar de beurs wil. De zakenbanken Kempen & Co, Petercam en Close Brothers Seydler Bank zijn aangetrokken om te assisteren bij de introductie op het Damrak. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top