Finance

St Antonius lokt financial weg bij St Jansdal

Directeur financiën Jan Naaktgeboren van het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk vertrekt op 1 januari 2015 naar het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein, waar hij aan de slag gaat als manager Financiën en Informatievoorziening.

De overstap is om twee redenen opvallend. Om te beginnen wacht Naaktgeboren bij St Antonius een flinke klus. Niet alleen gaat het ziekenhuis 21 miljoen euro bezuinigen, ook worstelt het met de naweeën van de declaratieaffaire. Begin dit jaar bleek dat het St Antonius bijna 25 miljoen euro onrechtmatig gedeclareerd had. Het kwam het ziekenhuis op een recordboete van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) van 2,5 miljoen euro te staan.

Vertrouweling

Het lijkt er op dat bestuurder Wout Adema van het St Antonius nu een beroep doet op een oude vertrouweling om de kwestie definitief op te lossen. Adema werkte enkele jaren met Naaktgeboren (42) samen toen hij nog bestuursvoorzitter van het St Jansdal was. “Ik bewaar zeer goede herinneringen aan de eerdere samenwerking met Jan in het St Jansdal Ziekenhuis en vind het een voorrecht deze samenwerking te mogen voortzetten”, reageert Adema.

Kans

Bestuursvoorzitter Albert Arp betreurt het vertrek van Naaktgeboren bij het St Jansdal, maar snapt zijn keuze. “Wij hadden Jan graag langer als directeur financiën gehad, maar respecteren zijn besluit om deze uitdagende kans aan te gaan. Het St. Antonius bevindt zich in een turbulente en uitdagende periode en daar kan Jan zeker een goede rol in vervullen. Het St Jansdal staat er financieel sterk voor en wij hebben daarin veel aan Jan te danken. Als raad van bestuur hebben wij inmiddels de procedure voor invulling van de vacature gestart.”

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Arend Jan Poelarends

1 oktober 2014

Wout en Jan gefeliciteerd!

Top