ACTUEEL

St. Antonius Ziekenhuis bezuinigt 21 miljoen

Het St. Antoniusziekenhuis, met vestigingen in Utrecht, Houten en Nieuwegein, gaat 21 miljoen euro bezuinigen. Het ziekenhuis schrapt daarom tussen de 175 en 225 formatieplaatsen. De helft van de banen verdwijnt via natuurlijk verloop, de andere helft wil het St. Antonius via reorganisaties bereiken. Hiervoor wordt het bestaande sociaal plan gebruikt.

In juni meldde het ziekenhuis al dat er extra besparingen nodig waren voor een positief resultaat in 2014 en 2015. Het was niet duidelijke hoeveel. De balans staat volgens het St. Antonius onder druk door landelijke ontwikkelingen zoals minder zorg door een hoger eigen risico en strengere eisen van banken. "Daar komt bij dat zorgverzekeraars minder betalen voor vooral bijzondere verrichtingen die ons ziekenhuis veel doet", aldus het ziekenhuis op zijn website.  

Investeringen

Het ziekenhuis heeft vijf vestigingen in de regio Utrecht en heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwbouw in Utrecht en verbouw in Nieuwegein. "De kapitaallasten daarvoor zijn ingecalculeerd, maar de financiële buffer is hierdoor wel minder dan voorheen." Vorig jaar maakte het ziekenhuis bekend te willen fuseren met het Zuwe Hofpoort ziekenhuis in Woerden. En begin dit jaar kreeg St. Antonius een boete van 2,5 miljoen euro van de NZa.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top