ACTUEEL

Norovirus in verpleeghuis Almere

Flevoburen, het verpleeghuis bij het Flevoziekenhuis in Almere, heeft een opnamestop ingevoerd omdat vorige week het norovirus is geconstateerd.

Dit meldde Omroep Flevoland op 31 oktober. Patiënten die vanuit Flevoburen naar het ziekenhuis gaan, worden geïsoleerd. Ook worden medewerkers van Flevoburen niet op andere locaties van Zorggroep Almere ingezet.

Verspreiding

Het norovirus is een zeer besmettelijk virus dat een maag-darminfectie kan veroorzaken. De cliënten in Almere die het virus hebben opgelopen zijn inmiddels weer aan de betere hand. Angst voor verdere verspreiding is er niet.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Pels

4 november 2014

Het norovirus deed zich voor bij Flevoburen en niet - zoals gemeld in het bericht - in het revalidatiecentrum. Flevoburen is een verpleeghuis dat valt onder de verantwoordelijkheid van Zorggroep Almere. De rol van het Flevoziekenhuis beperkt zich tot het verhuren van ruimte. Het Flevoziekenhuis heeft uiteraard in overleg met Flevoburen wel maatregelen genomen om te voorkomen dat virus zich verspreid naar het ziekenhuis.

P. Pels
Hoofd Communicatie Flevoziekenhuis

Top