ACTUEEL

Lievensberg deels ontruimd wegens brand

Lievensberg deels ontruimd wegens brand

UPDATE 12.54 uur - De spoedeisende hulp, de apotheek en enkele poliklinieken van ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom zijn woensdagochtend ontruimd nadat brand was uitgebroken. Enkele tientallen medewerkers en een paar patiënten werden geëvacueerd en worden intern opgevangen, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis. Er raakte niemand gewond. Er is groot alarm geslagen en de brand is opgeschaald naar GRIP1.

Het Lievensberg laat weten dat de spoedeisende hulp en huisartsenpost, de tegenoverliggende cardiologische functie-afdeling en poliklinieken longziekten en cardiologie, en de aangrenzende afdelingen: ziekenhuisapotheek, klinisch chemisch laboratorium, pathologisch laboratorium en medische microbiologie (1e verdieping), alsmede de revalidatieafdeling en enkele poliklinieken op de 2e verdieping zijn ontruimd.

Het ziekenhuis laat weten dat afspraken voor poliklinieken worden afgebeld. Operaties zijn afgemaakt. De spoedeisende hulp blijft zeker tot en met donderdagochtend dicht. Spoedpatiënten worden naar het Fransiscus Ziekenhuis in Roosendaal gebracht. De gevolgen voor de verbouwing zijn nog niet bekend. Er zijn naar verluidt geen gewonden gevallen.

Er komt beperkt rook uit de nieuwbouw. De brandweer is met verschillende blusvoertuigen aanwezig en zet een hoogwerker in om het vuur het blussen. Wegen naar het ziekenhuis zijn afgezet. De melding kwam iets voor 10.30 uur.

Oorzaak

Bouwvakkers zeggen dat er met ongeveer 75 man werd geschilderd en gelast in de nieuwbouw. Ze vermoeden dat de brand is ontstaan tijdens het lassen. De bouwvakkers staan te wachten tot ze verder kunnen met hun werk.

Spoedeisende gevallen

Secretaris van de Raad van Bestuur van het Lievensberg ziekenhuis Petra Verdult laat aan Omroep Brabant weten dat spoedeisende gevallen naar de spoedeisende hulp van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en andere ziekenhuizen gaan. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant worden operaties die bezig zijn, afgemaakt. Enkele mensen die rond halfeen het ziekenhuis in kwamen lopen, vertelden dat hun afspraken doorgaan

De spoedeisende hulp en de huisartsenpost blijven vanwege de brand ten minste tot donderdag 12.00 uur gesloten.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top