ACTUEEL

Klokkenluider falende zorg WZH overleden

Ben Oude Nijhuis, de man die samen met de vader van staatssecretaris Van Rijn de problemen rond de zorg bij Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) aan het licht bracht, is maandag overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding die hij zaterdag heeft gekregen. Dit meldde presentator Jeroen Pauw maandagavond in zijn talkshow.

Oude Nijhuis en Van Rijn , die beiden deel uitmaken van de cliëntenraad van WZH, vertelden 4 november in het Algemeen Dagblad welke problemen er bij WZH speelden rond het verlenen van zorg. Toen bleek dat de vader van de staatssecretaris de noodklok luidde, werd het verhaal groot in de media opgepikt. Oude Nijhuis deed vervolgens zijn verhaal in de talkshow van Pauw. Joop van Rijn zag daar vanwege alle commotie van af.

Debat

Voor 18 november staat, onder andere door het verhaal van Oude Nijhuis, een debat gepland over de problemen in de langdurige zorg. Fleur Agema, woordvoerder zorg van de PVV, pleitte maandagavond voor uitstel van het debat vanwege het overlijden van Oude Nijhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top