Finance

azM bestrijdt miljoenentekort

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) zou dit jaar met een tekort van tien miljoen euro afsluiten. Volgens Dagblad De Limburger loopt dit bedrag in 2011 op tot 45 miljoen euro als het ziekenhuis zijn beleid niet wijzigt. Het ziekenhuis bestrijdt deze bedragen.

Zwartste scenario’s

Navraag bij woordvoerder Jos van Cann van het azM leert dat het om een tekort gaat van vijf miljoen euro. Daarnaast is het bedrag van 45 miljoen euro een optelsom van de zwartste scenario’s, stelt hij. Het ziekenhuis heeft het personeel verschillende scenario’s gepresenteerd. Van het tekort van 45 miljoen euro zou pas sprake zijn als het ziekenhuis op dezelfde manier doorgaat. Van Cann kan geen definitieve uitspraken doen over de tekorten, één en ander is ook afhankelijk van de Miljoenennota die dinsdag 15 september gepresenteerd wordt.

Kwaliteit van zorg

Het azM heeft in juli al maatregelen aangekondigd. Zo past het ziekenhuis een selectieve vacature-invulling toe,  gaat het scherper inkopen en kostbare activiteiten evalueren. De vakbonden zeggen in De Limburger niet geïnformeerd te zijn over de cijfers en zijn ongerust over de kwaliteit van de directe zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top