ACTUEEL

Stichting Laurens op de schop

Stichting Laurens gooit de structuur van de organisatie om. De Rotterdamse zorgaanbieder verkleint zijn directieteam, stapt af van de regionale aanpak en geeft meer verantwoordelijkheid aan medewerkers. De voormalige thuiszorgteams van Thuiszorg Rotterdam werken al zo. De overige teams binnen Laurens volgen in 2015.

De kern van de nieuwe organisatiestructuur van Laurens worden de 'zelforganiserende teams'. Zorg wordt steeds meer een gedeelde verantwoordelijkheid van mensen zelf, vrijwilligers, mantelzorgen en zorgprofessionals, stelt Ids Thepass, de voorzitter van de raad van bestuur van Laurens. Daar hoort een grotere verantwoordelijkheid voor de eigen medewerkers bij en andere rol voor het management. Dat krijgt een meer ondersteunende en coachende taak, aldus Thepass.

De kleinere directie zal bestaan uit vijf leden, die worden georganiseerd rondom drie expertisegebieden van de stichting: de kortdurende ouderenrevalidatie en palliatieve zorg, de (specialistische thuiszorg) thuiszorg en het wonen met zorg voor met name mensen met dementie. De organisatie op basis van regio’s verdwijnt hiermee.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top