ACTUEEL

Catharina verliest beroep tegen dermatologen

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft in hoger beroep opnieuw een slag verloren in het conflict met vier dermatologen die voorjaar 2013 werden ontslagen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

Het ziekenhuis betichtte de huidartsen van fraude, zo schrijft het ED. Onterecht, oordeelt de rechter opnieuw.

De rechter floot het ziekenhuis in april 2014 al terug omdat ziekenhuisbestuurder Piet Batenburg de dermatologen ervan betichtte dat ze 'niet integer' waren geweest. Batenburg ontsloeg de huidartsen in 2013. Volgens hem waren ze zonder toestemming van de raad van bestuur binnen het ziekenhuis een eigen kliniek begonnen waar ze patiënten voor eigen rekening behandelden.

Dwangsom

De dermatologen stapten begin 2014 naar de rechter. Met succes: het Catharina moest van de rechter beschuldigingen van fraude rectificeren en mocht ze deze niet meer herhalen. Dit op straffe van een dwangsom van 2500 euro per krant per dag met een maximum van 250.000 euro.

Bezwaren van het ziekenhuis veegt de veegt het hof in het hoger beroep van tafel. Dat zal de artsen sterken in een andere juridische procedure die ze nog hebben lopen: ze eisen van het ziekenhuis en van de ziekenhuisbestuurders een schadevergoeding die in de tonnen loopt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top