ACTUEEL

Univé nomineert drie projecten voor Paludanus Prijs

De jury van de Univé Paludanus Prijs heeft uit 43 projecten drie initiatieven gekozen die in aanmerking komen voor de jaarlijkse kwaliteitsprijs voor zorg. Het gaat om het Theehuisproject van Altingerhof Verpleeghuis in Beilen, Grip op je dip-online van De Jutters, centrum voor jeugd-GGZ in Den Haag en de Fast-Track polikliniek Angina Pectoris van Erasmus MC in Rotterdam.

Winnaar 2008

Met de Unive Paludanus Prijs wil Univé-VGZ-IZA-Trias de kwaliteitsverbetering van de zorg in Nederland zichtbaar maken en bevorderen. In 2008 is de prijs gewonnen door het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) met het project Cardiostick, een mobiel patiëntendossier die hart- en vaatpatiënten van het MUMC bij zich dragen.

Genomineerde projecten

Dit jaar is het Theehuis van de Altingerhof genomineerd voor de prijs. Bewoners van het verpleeghuis kunnen in het Theehuis op eenvoudige wijze ‘even uit’ zijn en buurtbewoners ontmoeten. Het Theehuis wordt gerund door vrijwilligers. De tweede genomineerde is Grip op je Dip-online van De Jutters. De reguliere cursus voor jongeren met depressieve klachten is vertaald naar het internet. Jongeren kunnen zo anoniem deelnemen in hun eigen omgeving. Het aantal online aanmeldingen is hoger dan het aantal aanmeldingen voor de reguliere cursus. Bij beiden is een even grote klachtenafname te zien. Bij de derde genomineerde, de Fast Track Poli, krijgt 95 procent van de patiënten met pijn op de borst de diagnose dezelfde dag nog te horen,  omdat alle onderzoeken op één dag plaatsvinden. Eerder duurde dit gemiddeld 58 dagen. Het gebruik van de CT-scan om de kransslagaders af te beelden is uniek.

Prijsuitreiking

Het is de elfde keer dat de Paludanusprijs wordt uitgereikt aan een instelling, organisatie of persoon die met zichtbaar resultaat een bijdrage levert aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg, zoals patiënten en consumenten die zélf ervaren. De winnaar krijgt een geldbedrag van 10.000 euro. De prijswinnaar wordt op vrijdag 11 december bekend gemaakt.
De jury bestaat uit voorzitter Pia Dijkstra, presentatrice gezondheidsprogramma’s AVRO, Gita Gallé, directeur NVZ vereniging van ziekenhuizen, Marc Sprenger, directeur-generaal Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Rob Jerphanion, bestuur Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie en Ruud Lapré , hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en economie van de gezondheidszorg Erasmus Universiteit Rotterdam.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top