ACTUEEL

NVVE-directeur stapt per direct op

Petra de Jong vertrekt per direct als directeur bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. De NVVE kondigde recent haar vertrek al aan. Zij zou aanblijven totdat er een opvolger was gevonden, maar ze gaat nu toch eerder weg.

Terwijl het bestuur naar een opvolger voor haar zoekt, neemt haar voorganger Rob Jonquière de honneurs tijdelijk waar. De Jong stapt in goed overleg met het bestuur op, aldus een NVVE-woordvoerder. Als reden voert de woordvoerder aan dat ze nog "heel veel vakantiedagen" heeft.

Boegbeeld

De Jong was het boegbeeld van de NVVE sinds 2008. Sindsdien die tijd is het ledenaantal hard gestegen: van 104 duizend naar meer dan 160 duizend. Ze nam het initiatief tot de Levenseindekliniek, waar mensen met een afgewezen euthanasieverzoek terecht kunnen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Fleur

7 mei 2015

Het 'opstap' verhaal blijkt toch iets anders te liggen. Tijdens een recente ledenvergadering van de NVVE was het een publiek geheim dat mevrouw De Jong in december ontslag kreeg aangezegd n.a.v. een conflict met het bestuur van de NVVE over het door haar gevoerde (personeels)beleid. Om reputatieschade te voorkomen mocht ze aanblijven tot er een opvolger gevonden was. Aangezien afspraken door De Jong zwaar werden geschonden, werd ze alsnog op non actief gesteld. Ook de bestuursvoorzitter lijkt geen frisse rol in dit geheel te spelen.
De Jong heeft nu inderdaad nog heel veel vakantiedagen over...

Top