ACTUEEL

Asbest gevonden in Amsterdams seniorencomplex

In seniorencomplex De Drecht in Amsterdam Zuidoost is inderdaad asbest vrijgekomen na de brand van dinsdagavond. Dat maakte woningcorporatie Stadgenoot donderdag bekend. De asbest is aangetroffen op twee plekken op de tweede en derde verdieping in de gang.

Twintig bewoners die woensdag voor de zekerheid hun huis niet uit mochten, moeten nu alsnog naar buiten. Ze worden begeleid door 'mensen in witte pakken', zei een woordvoerder, en opgevangen in de recreatieruimte van het complex. Zo'n veertig bewoners brachten de nacht al elders door omdat ze hun woning niet meer in konden.

Stadgenoot kreeg woensdag het vermoeden dat er mogelijk asbest was vrijgekomen, waarop een onderzoek begon. Totdat de resultaten daarvan bekend waren, mochten de bewoners hun huis niet in of uit.

Schoonmaak

De schoonmaak duurt naar verwachting de hele dag. De woordvoerder verwacht dat de mensen donderdagavond weer terug naar huis kunnen.

De brand brak dinsdag om 18.15 uur uit in een seniorenwoning op de tweede etage van het complex. De brandweer liet een groot deel van de vleugel waar de brand woedde, ontruimen. Twaalf ontruimde woningen raakten onbewoonbaar door rook- en waterschade. De huizen worden de komende twee weken hersteld. Over de oorzaak is nog niets bekend. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top