ACTUEEL

Vader meisje Hoogeveen overweegt klacht tegen hulpinstanties

De vader van het 8-jarige meisje dat van een flat in Hoogeveen viel en overleed overweegt juridische stappen tegen de hulpverlenende instanties die zich met zijn dochter bezig hielden. Dat schrijft RTL Nieuws. De vader vindt dat de hulpverleners niet naar hem luisterden terwijl hij herhaaldelijk waarschuwde dat zijn dochter bij haar moeder niet veilig was.

De man gaat niet direct over tot aangifte, zegt zijn advocaat Tina Dijkstra. De vader en zijn advocaat weten ook nog niet precies met hoeveel zorginstanties moeder en dochter precies contact hadden. De advocate wilde tegenover RTL Nieuws ook niets zeggen over de problemen die de moeder zou hebben. De 35-jarige moeder van het meisje is nog steeds verdachte in de zaak. De politie houdt alle scenario's open. Het kind zijn gevallen, ze kan geduwd zijn, maar ook zelf naar beneden zijn gesprongen, aldus RTL.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

jaap van Assen

11 juni 2015

Het zou heel goed zijn kinder bescherming en jeugdzorg te hervormen,het is een vrouwen bolwerk er moeten meer mannen in komen het moet een afspiegeling zijn van de maatschappij
Nu wordt de man weg gezet als dader,en de vrouwen op een voetstuk geplaatst,waar door de man wordt behandeld als incompenent en wraakzuchtig

Peter

23 maart 2017

De GGZ sector, met name gezinsbegeleiding bij huiselijk geweld, probleemgezinnen, wordt gedomineerd door vrouwen. Vaak wordt de moeder gezien als slachtoffer en de man als dader. De hulpverlening is erop gericht om de moeder te beschermen en de man als ┬┤slecht┬┤ te bestempelen. Hierdoor blijven zorghulptrajecten lang doorgaan omdat de oorzaken (koopverslaving, persoonlijkheidsproblematiek etc) bij de moeder vaak niet of te laat aan het licht komen.

Top