ACTUEEL

Patiënt in Erasmus MC niet besmet met ebola

De patiënt die zaterdag in het Erasmus MC in Rotterdam was opgenomen op verdenking van een ebolabesmetting, is niet geïnfecteerd met het vaak dodelijke virus. Dat heeft een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag laten weten.

De man was zaterdag in het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal binnengekomen met verschijnselen van ebola, waarna hij naar het Erasmus MC werd vervoerd. De man is onlangs in een West-Afrikaans land geweest. Hij had na terugkeer in Nederland ziekteverschijnselen ontwikkeld waarbij volgens een standaardprocedure ebola moet worden uitgesloten. Daarom moest hij onderzocht en verpleegd worden in een isolatiekamer.

Het virus wordt overgebracht via lichaamsvloeistoffen en via onbeschermd direct contact. De patiënt in het Erasmus MC is de vierde in Nederland die in korte tijd is onderzocht op ebola. Geen van hen bleek het virus te hebben.

Sinds de ebola-epidemie eind 2013 in West-Afrika begon, zijn in Nederlandse ziekenhuizen bijna zeventig mensen opgenomen geweest bij wie een ebolaverdenking gold. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top