Finance

Ruim 100 miljoen meer voor wijkverpleging

Het ministerie van Volksgezondheid heeft haar begroting voor 2015 bijgesteld op basis van wat er in 2014 werkelijk is uitgegeven. Voor de wijkverpleging betekent dit dat er een extra bedrag van 85 miljoen euro beschikbaar is. Dit meldt ActiZ.

Zorgorganisaties die zorg en ondersteuning in de wijk verlenen, ervaren volgens ActiZ veel druk op de budgetten. De belangenbehartiger krijgt al langere tijd signalen dat leden hun budgetplafond dreigen te overschrijden. Ze vrezen dat er als gevolg daarvan wachtlijsten ontstaan. De budgetplafonds zijn het gevolg van de bezuinigingen van het kabinet en de afspraken die hier landelijk over gemaakt zijn. In sommige gevallen betekent dit voor zorgorganisaties dat zij 20 procent minder budget dan in 2014 hebben.

Omdat er ongeveer 35 miljoen euro voor wijkverpleging 2015 nog niet gecontracteerd is, betekent dit dat er nu in totaal meer dan 100 miljoen beschikbaar is. ActiZ stelt blij te zijn met deze financiële meevaller. De organisatie verwacht dat verzekeraars snel aan de slag gaan om aanvullende afspraken met zorgorganisaties te maken over deze extra middelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top