ACTUEEL

Dichterbij en Assist starten samen Wmo-bedrijf

Zorgaanbieder Dichterbij en Assist Zorg willen samen een nieuwe onderneming starten. De bedrijven hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de joint venture.

Het nieuwe bedrijf gaat zich richten op het leveren van hulp en ondersteuning in het kader van de Wmo. Om de klantoriëntatie te onderstrepen heeft het nieuwe bedrijf de naam UniK meegekregen, lees: ‘u en ik’. Dichterbij krijgt 51 procent van de aandelen van de BV in handen. Wel is in de statuten van UniK opgenomen dat belangrijke strategische besluiten goedkeuring vereisen van de raad van commissarissen. Aangezien zowel Dichterbij als Assist op grond van de joint venture overeenkomst het recht hebben om twee commissarissen te benoemen, is ieder van de partijen in staat om commercieel strategische besluiten van UniK te blokkeren en zo zeggenschap uit te oefenen in UniK.

Maatschappelijke opdracht

Volgens bestuursvoorzitter Frank Holtman van Dichterbij is herpositionering van de Wmo-activiteiten onvermijdelijk. “Die hele markt is compleet op de kop gegaan, dus moet je het als zorgaanbieder echt anders  gaan doen”, aldus Holtman. “Dan zijn er twee smaken: of je stoot die activiteiten af, maar dat vonden we gezien onze maatschappelijke opdracht asociaal, of je zoekt samenwerking. Wat we als zorgaanbieder misten was commerciële slagkracht en een logistiek bedrijfsmodel, dus zijn we op zoek gegaan naar een externe partij en die hebben wij uiteindelijk in Assist gevonden.”    

Dichterbij is niet de enige zorgaanbieder die samenwerking zoekt met een private partij. Zo heeft zorgaanbieder Cordaan in Amsterdam recentelijk een vergelijkbare joint venture gesloten met Facilicom-dochter Incluzio.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top