ACTUEEL

Motief schutter TweeSteden nog onbekend

De politie tast nog in het duister over het motief van de schutter die maandagmiddag een 28-jarige verpleegkundige uit Zevenbergen doodde op de parkeerplaats van het TweeSteden-ziekenhuis in Waalwijk. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar geschoten heeft. De dader is nog voortvluchtig, maakte de politie dinsdagochtend bekend

Brabantse media meldden dinsdag op basis van bronnen binnen de familie en vriendenkring dat het slachtoffer zou zijn bedreigd door een ex-vriend. De politie wilde daar inhoudelijk niet op ingaan. "We snappen de speculaties in de media maar wij houden met alle scenario's rekening", aldus een woordvoerder.

Technisch onderzoek

De technische recherche heeft maandag verschillende sporen op het parkeerterrein veiliggesteld. Ook zijn er enkele getuigen gehoord. In de loop van de dag worden opnieuw getuigen gehoord en vindt er aanvullend onderzoek plaats op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Daarnaast wordt er nog een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Extra veiligheidsmaatregelen heeft het ziekenhuis niet getroffen. "Er is geen enkele aanleiding om het ziekenhuis direct in verband te brengen met de schietpartij", aldus een woordvoerder. De zorg gaat gewoon door, alleen de afdeling waar het slachtoffer werkte is de rest van de week gesloten. Patiënten voor die poli worden in andere vestigingen van het TweeSteden-ziekenhuis geholpen.

Personeel

Het ziekenhuis heeft volgens een woordvoerder dinsdag heel vroeg in de ochtend directe collega's van het slachtoffer gebeld om ze op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen. Andere medewerkers kregen bij binnenkomst een A4'tje met daarop een beknopt verslag. Vervolgens is een personeelsbijeenkomst gehouden waar circa vijftig mensen bij aanwezig waren, ook collega's van andere vestigingen. "Het was heel emotioneel met ruimte voor stilte en praten", kenschetste de woordvoerder de bijeenkomst. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top