ACTUEEL

Verdachte doden verpleegkundige beschuldigd van moord

De 37-jarige John F. uit Zevenbergen wordt verdacht van moord dan wel doodslag op zijn 28-jarige ex-vriendin Linda van der Giesen. Volgens het Openbaar Ministerie wordt hij vrijdag voorgeleid.

De man meldde zich dinsdag bij de politie. Een dag eerder werd de 28-jarige verpleegkundige doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden-ziekenhuis in Waalwijk waar ze werkte.

Al snel na de fatale schietpartij werd bekend dat Van der Giesen aangifte van bedreiging had gedaan tegen F. Ze verklaarde onder meer dat hij een vuurwapen zou hebben. De politie gaf toe dat de urgentie van die informatie niet goed was ingeschat en moet waarschijnlijk excuses aanbieden. D66 heeft minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) gevraagd om een reactie op foutieve inschatting van de politie. Van der Steur heeft laten weten eerst het onderzoek af te wachten, voor hij met een reactie komt.

Van der Giesen en F. hadden volgend de politie een "complexe relatie'', waarbij over en weer meldingen en aangiftes zijn gedaan. F. heeft bovendien een strafblad waar enige geweldsdelicten op staan, maar die incidenten vonden tot dinsdag nooit plaats in huiselijke kring. Naast Van der Giesen hadden in het verleden al andere exen aangifte tegen hem gedaan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top