ACTUEEL

Nep-patholoog nog zeker 90 dagen in de cel

De 54-jarige man uit Bennekom die zich heeft uitgegeven voor forensisch patholoog, moet in elk geval nog negentig dagen in de cel blijven zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Utrecht besloten. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man in elk geval van oplichting en valsheid in geschrifte, aldus een woordvoerster vrijdag.

Bennekommer Peter B. liep begin augustus tegen de lamp toen de directie van de Politieacademie in Apeldoorn argwaan kreeg. De nep-patholoog werkte daar als ondersteunend gastdocent. De directie wilde zijn academische bul voor Geneeskunde zien, maar die papieren bleken vervalst. De directie deed aangifte tegen hem, waarna de politie B. op 19 augustus oppakte.

De Bennekommer moest eerder de gemeenteraad van Ede verlaten omdat hij ten onrechte de meestertitel (afgestudeerd jurist) voerde. De man met de bijnaam Dr. Bones wilde ook meehelpen bij de identificatie van slachtoffers van de MH17-ramp, maar hij kwam volgens een politiewoordvoerder niet door de screening. Of de man ooit daadwerkelijk als arts of patholoog heeft gewerkt moet nog uit onderzoek blijken. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top