ACTUEEL

Prader-Willi Huis onder verscherpt toezicht

Het Prader-Willi Huis in de Friese plaats Mûnein is onder verscherpt toezicht geplaatst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De zorgverlening laat structurele tekortkomingen zien, volgens de IGZ.

Het Prader-Willi Huis is een kleinschalige 24-uurs woonvorm voor mensen met het Prader-Willi syndroom, een aangeboren combinatie van onder andere spierzwakte, onbedwingbare eetlust en een aantal verschillende uiterlijke kenmerken. Het huis telt veertien bewoners, voornamelijk kinderen en tieners.

Kennisgebrek

Bij een inspectiebezoek eind vorig jaar bleek dat de medewerkers niet de kennis hadden die nodig is voor patiënten met deze zeldzame ziekte. Ook waren de zorgdossiers niet op orde en werd medicatie toegediend door mensen die daar niet de juiste bevoegdheid voor hadden. Daarnaast werden er onrechtmatige vrijheidsbeperkende maatregelen toegepast.

Op de eigen website laat het Prader-Willi Huis, onderdeel van Caressing Care, weten zich niet te herkennen in het door de IGZ geschetste beeld. "Wij vinden dat de goede naam van ons huis volkomen onterecht door het slijk wordt gehaald. Toch hebben wij op advies van onze advocaat besloten onze energie niet te steken in allerlei juridische procedures." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top