Tech

App helpt bij chronische slapeloosheid

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam en de TU Delft hebben een app ontwikkeld die gebruikers ondersteunt om beter te leren slapen. De hulp is vergelijkbaar met persoonlijke coaching via whatsapp.

Er is al veel technische slaapondersteuning, maar veel mensen maken de virtuele therapieën niet af, stelt de Universiteit Utrecht in een persbericht. De behandeling met de app bestaat uit een trainingsprogramma van zes weken.

Therapietrouw

De oefeningen binnen de slaaptherapie zijn vaak wel duidelijk, maar ook erg zwaar om vol te houden. Terwijl de effectiviteit van behandelingen vooral afhangt van therapietrouw.

‘Onderhandelen’

De app doet meer dan alleen het slaappatroon bijhouden: gebruikers gaan ook aan de slag met slaaprestrictie, ontspanningsoefeningen en slaaphygiëne, allemaal afgestemd op het dagelijks leven van de gebruiker. Maar het biedt de gebruiker vooral ondersteuning om door te gaan, een methode die per e-mail al beproefd is. En gebruiker kan bijvoorbeeld ‘onderhandelen’ over het tijdstip om naar bed te gaan.

De virtuele coach is alleen beschikbaar op de android-telefoon. De universiteiten zoeken nog slapeloze testers voor de app.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top