ACTUEEL

Onderzoek na dode in probleemgezin Zoetermeer

Een 22-jarige jongeman uit een probleemgezin in Zoetermeer is in april overleden. Zijn ouders zijn verstandelijk beperkt, maar kregen mogelijk te weinig hulp van instanties. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) komt er een onderzoek naar de kwestie.

"Wat er is gebeurd, roept veel vragen op over de rol van alle betrokken hulpverleningsorganisaties en de gemeente", laat het ministerie  zaterdag weten. VWS laat onderzoek doen, want "de onderste steen moet boven". Het onderzoek wordt uitgevoerd door de inspecties van het Samenwerkend Toezicht Jeugd. Het is nog niet bekend wanneer het klaar is. Volgens het ministerie wil de gemeente Zoetermeer ook "dat alles onder de loep wordt genomen".

NRC Handelsblad publiceerde zaterdag een reconstructie van de problemen bij het gezin. Moeder, stiefvader en vier van de vijf kinderen (17, 15, 14 en 10) hebben een verstandelijke handicap. De 22-jarige was de enige zonder beperking, maar hij zonderde zich af en woog 190 kilo. Het huis stonk naar urine. Het gezin kreeg af en toe hulp, maar slechts kort. Volgens NRC gingen de hulpverleners uit van eigen kracht van de ouders. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top