Finance

Crowdfunding Zeeuws ziekenhuis van start

De crowdfunding voor de verbouwing van een ziekenhuis in Vlissingen kan van start. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft het platform ZIB Crowdfunding toestemming verleend.

Achter het platform zit Zeeland Investments Beheer (ZIB), een beheerder van beleggingsfondsen, onder leiding van de Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe. ZIB is van plan voor 5 miljoen euro pand en grond van de Vlissingse locatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) te kopen en de renovatie ter hand te nemen. Om het project te realiseren is 20 miljoen euro nodig.

Van Koeveringe hoopt ongeveer 10 miljoen euro op te halen via crowdfunding. Inmiddels hebben zich al achthonderd belangstellenden gemeld, sinds het initiatief in mei werd aangekondigd. Het resterende bedrag wil ZIB van een bank lenen. De belangstellenden zijn vooral Zeeuwen. Het scheppen van een sterke band tussen de Zeeuwse bevolking en het ziekenhuis, daar is het Van Koeveringe naar eigen zeggen mede om te doen.

De crowdfunding kan weliswaar beginnen, maar daarmee is de zaak nog niet helemaal rond. Met een bank kan pas worden gesproken over een lening als duidelijk is wat de opbrengst van de crowdfunding is, zegt Van Koeveringe. Daarnaast moeten de overheid en het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WFZ) nog hun zegen geven aan het project. De Zeeuwse ondernemer voorziet geen problemen. Hij verwacht dat in de eerste week van januari met de renovatie kan worden begonnen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top