ACTUEEL

ActiZ heeft nieuwe algemeen directeur

Jan de Vries wordt per 1 januari 2016 de nieuwe algemeen directeur van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties. De Vries volgt Aad Koster op, die na ruim 10 jaar ActiZ verlaat.

Guus van Montfort, voorzitter van ActiZ, is erg blij met de nieuwe directeur. "Jan de Vries is een sterke bestuurder met een groot netwerk en een grote passie voor de zorg. Zijn inhoudelijke kennis én zijn politieke en bestuurlijke ervaring zijn van groot belang nu we de ouderenzorg, vanuit het perspectief van de cliënt, structureel aan het hervormen zijn. We kijken uit om met hem aan de slag te gaan."

De Vries (1965) was acht jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Voor die fractie was hij zowel eerste woordvoerder onderwijs als zorg. Voor zijn Kamerperiode was De Vries algemeen directeur van de Holding van de Hogeschool INHOLLAND en haar rechtsvoorganger de Ichthus Hogeschool. De laatste vijf jaar was De Vries directeur van de branchevereniging MEE Nederland, de organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking en hun netwerk, waardoor zij naar vermogen mee kunnen doen in de samenleving.

Over het werk bij ActiZ zegt Jan de Vries: "Ik zie het als een voorrecht én uitdaging om als algemeen directeur van ActiZ aan de slag te gaan en bruggen te bouwen; niet alleen binnen de vereniging, maar ook samen met andere organisaties die betrokken zijn bij de zorg. Met verzekeraars, gemeenten, het ministerie van VWS, beroepsverengingen en vooral met cliënten- en ouderenorganisaties. Zorg en ondersteuning moeten aansluiten bij de wensen en leefwerelden van cliënten. Ik vind het daarom heel goed dat ActiZ zich hard maakt voor persoonsvolgende bekostiging. Concrete vervolgstappen op dit gebied zijn nu nodig De grote veranderingen in de zorg vragen om samenwerking, binnen en buiten de vereniging. Ik kijk er naar uit om mij daarvoor, samen met de leden en medewerkers van ActiZ, van harte in te zetten."

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Ine van Hest

14 oktober 2015

Beste Jan,

Heel hartelijk gefeliciteerd met je benoeming tot directeur van Actiz. Heel veel succes,

Ine van Hest

Marthijn Laterveer

14 oktober 2015

Dag Jan,

Van harte gefeliciteerd met je aanstelling als algemeen directeur van ActiZ. Ik wens je heel veel succes. En hoop vanuit je nieuwe plek onze altijd prettige samenwerking te kunnen voortzetten!

Marthijn Laterveer, coördinator LOC Zeggenschap in zorg

Top