Finance

Osterhaus wint Valorisatieprijs van één miljoen euro

Viroloog Ab Osterhaus heeft dinsdag 20 oktober de Valorisatieprijs 2009 ontvangen. Osterhaus heeft de prijs namens zes Nederlandse ministeries ontvangen vanwege zijn inspanningen om wetenschappelijke kennis commercieel te valoriseren (vermarkten) zodat deze beter ten goede komt aan patiëntenzorg. Dat meldt de Telegraaf.

Investeren in wetenschap

Erica Terpstra heeft de prijs van één miljoen euro uitgereikt. De Valorisatieprijs is in het leven geroepen door de Netherlands Genomics Initiative (NGI). Naast Osterhaus zijn ook ook zijn collega’s immunoloog  Erwin Claassen en viroloog James Simon onderscheiden. Osterhaus heeft in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM laten weten dat het geldbedrag niet voor hemzelf is. Osterhaus: "Ik ben geen miljonair geworden." De één miljoen euro wordt gebruikt voor verder onderzoek.

Aandelen Osterhaus

Osterhaus kwam onlangs in opspraak, omdat hij door aandelen zou verdienen aan de Mexicaanse griep. Osterhaus ontkent dit. De PVV vroeg enkele weken geleden om een spoeddebat omtrent Osterhaus. Volgens de Telegraaf ‘klinken er steeds meer geluiden’ om het debat te schrappen, omdat de kritiek grotendeels is tenietgegaan. Osterhaus noemt het zelf 'een achterhaald verhaal'.

>> Skipr daily en Skipr weekly<<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top