ACTUEEL

ACM ontvangt melding van fusie en van overname

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft twee meldingen ontvangen van zorgaanbieders: Tzorg en Tzorg Personeel vragen toestemming om Zorggroep Noord- en Midden-Limburg over te nemen, Stichting PuurZuid en Stichting Vivium Zorggroep vragen toestemming om te fuseren.

Tzorg en Tzorg Personeel, onderdelen van de Tzorg-groep, willen het deel van Stichting Zorggroep Noord- en Midden-Limburg dat zich bezig houdt met huishoudelijke verzorging overnemen. Tzorg biedt landelijk huishoudelijke hulp aan. De Zorggroep levert diverse zorgdiensten, waaronder huishoudelijk verzorging, in gemeenten in Noord- en Midden-Limburg aan. De zorgaanbieders hebben hun voornemen gemeld bij de ACM op 2 december.

PuurZuid wil graag samengaan met Stichting Vivium Zorggroep omdat de eerste de omslag wil maken van verzorgingshuiszorg naar verpleeghuiszorg. PuurZuid is aanbieder van persoonlijke verzorging en verpleging, verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg en dagactiviteiten in Amsterdam-Zuid. Vivium levert persoonlijke verzorging en verpleging, verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg en dagactiviteiten in Gooi Noord en de Noordelijke Vechtstreek. Zij hebben de fusiemelding gedaan op 3 december.

Concurrentie

De ACM beoordeelt de meldingen en onderzoekt of er na de fusie nog voldoende concurrentie overblijft. De toezichthouder laat binnen vier weken na ontvangst van de meldingen weten of de voorgenomen fusie en overname door mogen gaan. Soms heeft de ACM meer informatie nodig; in dat geval zet de toezichthouder de behandeltermijn stil totdat de betrokken bedrijven de gevraagde informatie hebben ingeleverd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top