ACTUEEL

Harry Luik stapt op bij MCA Gemini Groep

Medio volgend jaar verlaat Harry Luik de MCA Gemini Groep. Hij treedt terug als voorzitter raad van bestuur maar zal wel als adviseur van de raad van bestuur aanblijven.

Luik (62) gaat na 42 dienstjaren binnen verschillende ziekenhuizen met vervroegd pensioen. Luik beëindigt daarmee zijn actieve loopbaan binnen de gezondheidszorg. Hij is sinds augustus 2010 voorzitter van de MCA Gemini Groep. In de afgelopen vijf jaar zijn onder leiding van Luik het Gemini Ziekenhuis en Medisch Centrum Alkmaar met elkaar gefuseerd. Recentelijk werd bekend dat de nieuwe naam van de gefuseerde ziekenhuizen vanaf 10 december Noordwest Ziekenhuisgroep is.

In de afgelopen jaren is onder leiding van Luik hard gewerkt om een bouwplan te ontwikkelen voor de MCA Gemini Groep. Onderdeel van dit plan is de bouw van een nieuw ziekenhuis in Heerhugowaard. Dit jaar heeft de organisatie besloten meer tijd nodig te hebben voor het bepalen van de uiteindelijke bouwplannen, mede gezien de borging van de continuïteit van zorg bij het werken op meerdere locaties.

De raad van toezicht gaat in overleg met de leden van de raad van bestuur nader kijken naar de toekomstige samenstelling van de raad van bestuur.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

7 december 2015

Wat is dat toch met die bestuurders die vertrekken, maar toch adviseur van de raad van bestuur (willen?) blijven.
Wie is daar echt gelukkig mee? De nieuwe RvB zal het niet op prijs stellen en de vertrekkende bestuurder krijgt steeds de behoefte om zich ergens tegenaan te bemoeien.
Kortom, slechts een uitweg om wat inkomsten te genereren omdat de WNT te weinig ruimte laat voor een 'mooi afscheid':).

Top