ACTUEEL

Gemeente oneens met sluiting beschermd wonen Reinier van Arkel

De gemeente Schijndel is het niet eens met het voornemen van ggz-instelling Reinier van Arkel om te stoppen met beschermd wonen. Gemeentebestuurder zeggen zich overvallen te voelen door het bericht hierover, zo meldt TV Schijndel.

Reinier van Arkel wil op 1 april stoppen met het beschermd wonen in Schijndel. Ook het dagactiviteitencentrum ’t OnderdaC zou sluiten. Gemeentebestuurders menen echter dat de bewoners Schijndel inmiddels als hun thuis zien en gaan niet akkoord met hun verhuizing naar andere woonplaatsen.

Kort nadat het nieuws over de sluiting gingen burgemeester Eugster en wethouder Witlox van de gemeente Schijndel op bezoek bij de Offenbachstraat. Daar zeiden ze tegen de bewoners dat zij in onderhandeling zijn met Reinier van Arkel om te kijken naar de best passende oplossing.

In het begin van het nieuwe jaar zal de gemeente, in samenspraak met de andere portefeuillehouders in de regio Meierij, om tafel gaan met bewoners, familie en ketenpartners zoals de woningbouwvereniging Huis&Erf, om te zoeken naar alternatieve zorgarrangementen en exploitatiemogelijkheden van de voorzieningen in Schijndel. Begin februari hopen de gemeenten meer duidelijkheid te geven, aldus TV Schijndel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top