ACTUEEL

Van der Valk begint zorghotelafdeling

Het Van der Valk Hotel in Tiel heeft een verpleegafdeling met gediplomeerd personeel ingericht. Het hotel richt zich met een arrangement met name op patiënten die aan het revalideren zijn, maar nog niet zelfstandig thuis verder kunnen herstellen. Het Van der Valk Care arrangement kost 245 euro per nacht. Het is voor het eerst dat een hotelketen in Nederland een zorgafdeling opent.

Van der Valk laat op de website weten dat de service ook in combinatie met regulier hotelbezoek geboekt kan worden. “Deze unieke service creëert met name goede mogelijkheden voor bijvoorbeeld gezinnen met zorgbehoevende ouders, die toch graag enkele dagen dicht bij elkaar willen verblijven, of voor personen die (tijdelijk) niet kunnen terugvallen op hun mantelzorgers. Maar ook voor een tussenstap tussen een verblijf in het ziekenhuis en het weer op eigen kracht zelfstandig kunnen wonen.”

Zorgverzekering

Van der Valk Care voldoet naar eigen zeggen aan de eisen van de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) en aan de eisen die verzekeraars aan zorghotels en herstellingsoorden stellen. Van der Valk Care beschikt over een WTZi toelating voor verpleegkundige zorg in het partnership met stichting Servicepunt Thuiswonen. Afhankelijk van het verzekeringspakket en polisvoorwaarden kan men in veel gevallen de kosten van het verblijf bij Van der Valk Care geheel of gedeeltelijk terugkrijgen.

De NOS meldt dat het hotel in Tiel zestig verpleegbedden gaat bevatten en dat deze in een gerenoveerde vleugel ondergebracht worden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

5 januari 2016

Interessant initiatief!

Bert Hassink

5 januari 2016

Een mooi initiatief, inderdaad. Maar het zou al fijn zijn als elk Van der Valk hotel minimaal één elektrische hoog/laag bed heeft. Dan kunnen personen met een fysieke beperking makkelijker een overnachting boeken en hoeven dan niet eerst een aangepast bed te bestellen bij de zorgverzekeraar. Het maakt voor velen het ook makkelijker om spontaan een overnachting te boeken.

Top