ACTUEEL

VGN benoemt nieuwe directeur

Frank Bluiminck wordt de nieuwe directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Hij neemt per 1 maart 2016 de taken over van interim-directeur Willemijn Maas.

Bluiminck werkte de afgelopen zeven jaar bij ActiZ, de brancheorganisatie voor de ouderenzorg. Hij gaf daar leiding aan de afdelingen die zich bezighielden met arbeidsvoorwaarden, wetgeving en financiering voor de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Bluiminck was, na het vertrek van Aad Koster, de afgelopen maanden waarnemend directeur bij ActiZ.

De VGN is blij met de komst van Frank Bluiminck. Voorzitter Femke Halsema: "Frank staat met zijn ervaring en kennis garant voor effectieve belangenbehartiging. Samen gaan we ervoor zorgen dat mensen met een beperking, en de goede zorg en ondersteuning die ze krijgen, op maatschappelijke en politieke belangstelling kunnen blijven rekenen".

Bluiminck zelf noemt het "een geweldige uitdaging" om de belangenbehartiging in de gehandicaptenzorg op zich te nemen. "De zorg voor deze uiteenlopende groep mensen is complex en heeft, net als de ouderenzorg, te maken met grote veranderingen en bezuinigingen. Ik zet me er, samen met de VGN-medewerkers en de VGN-leden, graag voor in om de mogelijkheden voor de mensen met een beperking in de samenleving verder te verbeteren."

Hans Schirmbeck, de vorige directeur van de VGN, stapte op 1 september over naar de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top