ACTUEEL

Directeuren Charim stappen op

De directeuren van zorginstelling Charim in de regio's Zeist en Veenendaal zijn opgestapt. De woordvoerder van Charim bevestigt berichten hierover van lokale media.

De oorzaak van het vertrek van Hanneke van Beusichem en Pieter Bos is een "verschil van inzicht" met de voorzitter van de raad van bestuur, Henk Prins, over de manier waarop de instelling moet worden geleid. Volgens woordvoerder Rufo Petri ging dat over de invulling van de rollen van de directeuren. Specifieker wil hij er niet op ingaan. Ook over de hoogte van hun vertrekregeling wil Petri niets kwijt.

Henk Prins trad aan bij Charim als bestuursvoorzitter in februari 2013, na een roerige periode bij de zorginstelling. Charim stond in 2011 en 2012 nog onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Medewerkers gingen onveilig met medicijnen om en er was sprake van een angstcultuur op de werkvloer. Sinds het aantreden van Prins lijkt de organisatie in rustiger vaarwater te zijn gekomen. In juni 2014 kondigde Charim aan dat er 196 medewerkers boventallig werden, vanwege een reorganisatie. In de loop van 2015 bleek dat aantal te zijn geslonken naar 57 omdat de organisatie veel mensen elders aan ander werk wist te helpen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top