ACTUEEL

Damiaan Denys nieuwe voorzitter van de NVvP

Damiaan Denys wordt voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) vanaf 1 april. Hij volgt Aartjan Beekman op, wiens zittingstermijn na drie jaar afloopt.

Denys is hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en afdelingshoofd psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum (AMC). Hij is expert op het gebied van angst- en dwangstoornissen en leidt (inter)nationaal klinisch en neurobiologisch onderzoek op dit gebied. Hij is daarnaast als fundamenteel onderzoeker verbonden aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen. Ook bekleedt Denys diverse nevenfuncties in vakgerelateerde nationale en internationale (onderzoeks)commissies en netwerken.

"In toenemende mate maak ik mij zorgen over de inhoudelijke kwaliteiten van het vak die ondergesneeuwd raken door de vele formele en administratieve beperkingen", aldus Denys. "Als voorzitter van de beroepsvereniging verheug ik mij erop om daarin verandering aan te brengen ten gunste van de inhoudelijke creativiteit en klinische en wetenschappelijke expertise. De inhoud van het vak moet weer op de eerste plaats komen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top