Finance

Maasstad en Van Weel-Bethesda blijven eigenaar Spijkenisse MC

Het Maasstad Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis blijven als eigenaren actief in het Spijkenisse Medisch Centrum. Dat hebben de twee ziekenhuizen donderdag besloten. Hiermee wordt het voortbestaan van het Spijkenisse MC gegarandeerd en krijgt de toegankelijke zorg op Voorne-Putten een nog grotere rol in het regionale samenwerkingsverband, aldus de partners.

Paul van der Velden (bestuurder en internist-oncoloog in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis) en Peter Langenbach (bestuurder in het Maasstad Ziekenhuis) worden de nieuwe bestuurders van het Spijkenisse MC. Langenbach concentreert zich op de financiële en bedrijfskundige aspecten en Van der Velden richt zich op de medische zaken.

Het Ikazia Ziekenhuis heeft zich onlangs teruggetrokken als mede-eigenaar van het Spijkenisse MC. Zorginhoudelijk blijft het Ikazia Ziekenhuis verbonden aan het medisch centrum, dit betekent dat artsen uit dit ziekenhuis hun zorg blijven verlenen in Spijkenisse. Tevens blijft het ziekenhuis deel uitmaken van de coöperatie Zorg op Zuid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top