ACTUEEL

Bezetting gemeentehuis Bronckhorst beëindigd

De gemeente Bronckhorst heeft zondagavond laat de bezetting van het gemeentehuis door actievoerende thuiszorgers beëindigd. Dat meldt de Gelderse gemeente. Als reden geeft de gemeente op dat "de actievoerders zich helaas niet aan de afspraken hielden".

Bij beëindiging van de bezetting zijn drie aanhoudingen verricht, aldus een woordvoerster van vakbond FNV. Twee medewerkers van de bond en een thuiszorgmedewerkster zijn volgens haar overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem.

Artiestenoptreden

Aanleiding voor de ontruiming is volgens de FNV een op Twitter circulerende foto, waarop een van de actievoerders zondagmiddag in het gemeentehuis op een tafel stond tijdens een artiestenoptreden. "Niemand nam daar aanstoot aan, ook de beveiliging niet", aldus de woordvoerster van FNV. "De twintig dames van de thuiszorg hebben het gemeentehuis helemaal gepoetst en niets verkeerd gedaan. En dan ineens een ontruiming. Erg kinderachtig."

De gemeente Bronckhorst stelt dat "afspraken zijn gemaakt over gastvrijheid in ons gemeentehuis binnen de grenzen van het betamelijke". Die werden volgens de burgemeester overschreden, waarna tot ontruiming werd overgegaan.

Buurtzorg

Actievoerende medewerkers van de thuiszorg gingen vrijdag over tot bezetting van twee gemeentehuizen in Bronckhorst en in Hollands Kroon (Noord-Holland). De bezetters willen dat de gemeenten ingaan op het voorstel van Buurtzorg om het werk van het noodlijdende TSN over te nemen. Buurtzorg wil ongeveer driekwart van de medewerkers en cliënten van TSN overnemen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top