ACTUEEL

De ZorgZaak wint titel Zorgonderneming 2009

De thuiszorgorganisatie De ZorgZaak uit Hoogeveen is donderdag uitgeroepen tot Zorgonderneming van het Jaar 2009. Bart Berden, lid van de raad van bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en voorzitter van de redactieraad van Zorgmarkt, reikte de prijs uit. Dit gebeurde tijdens het jaarcongres van initiatiefnemer Zorgmarkt, platform voor marktwerking en ondernemen.

Ondernemerschap ZorgZaak

Zorgmarkt kent deze prijs jaarlijks toe aan een zorgproject dat hoog scoort op de vijf criteria: betekenisvolle omvang, patiëntgeoriënteerd, efficiencyverhogend, innovatief en overdraagbaar. Dit jaar wisten directeur-oprichter Femke Spiering en mededirecteur Ruud Slot van De ZorgZaak indruk te maken op de jury door hun betrokkenheid en het ondernemerschap. De twee andere genomineerde zorgondernemingen, beide excellente organisaties volgens de jury, waren Interapy (psychische hulp via internet) en Oogziekenhuis Zonnestraal.

Laag ziekteverzuim

Doordat het personeel van De ZorgZaak uit 90 procent zzp'ers bestaat, kan er flexibel gewerkt worden. Het personeel is een schaal hoger ingedeeld dan de cao vereist; een bewuste keuze om goed personeel aan te trekken en te behouden. Het ziekteverzuim is slechts 2,6 procent. 

Efficiency drukt kosten

De ZorgZaak weet door doelmatig werken de kosten 10 procent lager te houden dan bij andere thuiszorgorganisaties. Het bedrijf steekt deze 10 procent weer in verdere kwaliteitsverbetering van de zorg. Ook steekt ze een deel in de laagdrempelige winkels op A-locaties die ze heeft in een aantal steden. De winkels vergroten de zichtbaarheid van De ZorgZaak voor mensen die zorg nodig hebben. Daarnaast zijn ze bedoeld om potentiële nieuwe medewerkers makkelijk in contact te brengen met De Zorgzaak. Lees meer op de website van Zorgmarkt.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top