ACTUEEL

Geneesmiddelenautoriteiten werken samen in strijd tegen Zika

Geneesmiddelenagentschappen wereldwijd gaan samenwerken in de strijd tegen het Zika-virus. Het Nederlands College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is vertegenwoordigd in de ICMRA.

Dit hebben de 21 agentschappen, verenigd in de International Coalition of Medicines Regulatory Authorities (ICMRA), besloten samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Door het delen van expertise en uitwisselen van de beschikbare informatie, hopen de verschillende organisaties bij te kunnen dragen aan het beschikbaar komen van geneesmiddelen in de preventie en behandeling van het Zika-virus.

De agentschappen gaan zich in hun samenwerking vooral richten op de snelle ontwikkeling van diagnostische onderzoeken en medicijnen en behandelingen tegen het virus. Omdat er nog geen vaccin tegen Zika is, en de ontwikkeling ervan zich in een heel vroeg stadium bevindt, delen de ICMRA-leden informatie die vrijkomt met elkaar. Tevens dragen zij er zorg voor dat wetgevingsprocessen zo efficiënt mogelijk verlopen, ten bate van de ontwikkeling van effectieve en veilige medicijnen wereldwijd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top