ACTUEEL

Unie KBO wil wijkverpleegkundige terug in álle buurten

Ouderenbond Unie KBO wil dat de vertrouwde wijkverpleegkundige van weleer zo snel mogelijk overal een vast onderdeel binnen de zorg wordt. Staatssecretaris Bussemaker trekt weliswaar 37 miljoen euro uit voor inzet van meer wijkverpleegkundigen, maar alleen in de veertig achterstandswijken.

Handtekeningen en petitie

De Unie KBO wil dat de wijkverpleegkundige niet alleen in de achterstandswijken, maar in alle buurten een grotere rol gaat spelen. Daarom voert Unie KBO, met ruim 320.000 leden de grootste ouderenbond van Nederland, actie. De bond verzamelt handtekeningen onder de achterban. Komende woensdag bestormt een aantal "wijkverpleegkundigen" op hun Solex het Plein in Den Haag. Bussemaker krijgt daar de eerste 3000 verzamelde handtekeningen en een petitie aangeboden door Unie KBO-bestuurslid Gerda Kempen. De bond hoopt hiermee nog invloed te kunnen uitoefenen op de begrotingsbehandeling van VWS.

Wijkverpleegkundige spin in het web

Wijkverpleegkundige kunnen volgens de ouderenbond de spil zijn in het leven van mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. De wijkverpleegkundige kent bovendien de zorgaanbieders, de wijk, de lokale welzijnsvoorzieningen, de mantelzorgers en de buren. Een spin in het web, die de juiste zorg en aandacht verleent. Iemand die signaleert wat er écht achter de voordeur plaatsvindt en zich niet met een tijdsklok in de hand door het huis hoeft te begeven. Ruim baan dus voor de wijkverpleegkundige, aldus de Unie KBO.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top