HRM

RIBW Brabant is het beste leerbedrijf van Nederland

RIBW Brabant is uitgeroepen tot het beste leerbedrijf van Nederland 2015 door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De organisatie investeert in tijden van krimp volgens de jury "stevig" in het opleiden van vaste werknemers en studenten en steekt veel energie in het stage- en opleidingsbeleid.

SBB maakte dit bekend tijdens Skills Heroes in Amsterdam RAI op 18 maart. In de complexe omgeving waarin de studenten werken is begeleiding “essentieel” en daaraan besteedt RIBW Brabant veel aandacht, volgens de jury. Het uitgangspunt is de eigen kracht en verantwoordelijkheid van individueel talent en dit loopt als een rode draad door de organisatie. Aan de prijs is een cheque ter waarde van 2500 euro verbonden.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport en SBB aandacht voor erkende leerbedrijven en praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen leerbedrijven gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500 duizend mbo-studenten voor hun rekening.

RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een ernstig psychiatrische aandoening. Zij zien zichzelf als "partner in herstel" voor de cliënten. omdatBij RIBW Brabant komen alle leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid. De organisatie werkt in de negen gemeenten in de regio Midden-Brabant: Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Heusden, Loon op Zand en Dongen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top