ACTUEEL

Waterlandziekenhuis stelt interim-bestuur aan

Arnoud Weermeijer en Melvin MacGillavry gaan per 1 mei 2016 op interim basis het Waterlandziekenhuis leiden. Zij volgen per die datum Michel Galjee en Lex Hilbers op.

Arnoud Weermeijer wordt de voorzitter raad van bestuur. Weermeijer is op dit moment nog interim lid raad van bestuur van Alrijne Zorggroep. Daarvoor heeft hij huis diverse bestuurs- en adviesfuncties bij onder andere Rijnland Zorggroep, Cordaan en het Maasstadziekenhuis.

Melvin MacGillavry is cardioloog en lid van het medisch stafbestuur van het Waterlandziekenhuis. Hij zal de functie van lid raad van bestuur op zich gaan nemen.

Fusie

De aanstelling is op interimbasis tot de voorgenomen fusie met het Westfries Gasthuis helemaal rond is. De fusie tussen beide ziekenhuizen werd in maart 2015 door de beide raden van bestuur goedgekeurd, maar ligt nu nog ter beoordeling bij de NZa. Daarna moet de ACM er nog een oordeel over uitspreken.

De huidige voorzitter raad van bestuur Michel Galjee vertrekt per 1 mei naar Gelre Ziekenhuizen waar hij voorzitter raad van bestuur wordt

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top