ACTUEEL

Onrust binnen Daelzicht om belevingspark blijft

De ophef rondom het afgeblazen belevenispark in het Limburgse Heel zorgt voor onrust binnen de gehandicaptenorganisatie Daelzicht. De ondernemingsraad heeft het vertrouwen in de raad van bestuur deze week opgezegd. De raad van toezicht houdt nog wel vertrouwen.

Dat blijkt uit berichtgeving van 1Limburg. De raad van toezicht heeft gesprekken gevoerd met de raad van bestuur, de centrale cliëntenraad en het managementteam van Daelzicht. De rvt gaat op 24 maart om tafel met de ondernemingsraad om hen te bewegen weer met de rvb in gesprek te gaan.

Ontwikkeling gestopt

Op 1 maart werd bekend dat de rvb van Daelzicht de ontwikkeling voor het belevenispark stopzet. In dat park wilde de zorginstelling dagbesteding organiseren voor mensen met een beperking en ouderen met dementie. Omwonenden vreesden dat het om een Efteling-achtig pretpark zou gaan met veel bezoekers. Het plan leidde tot veel onrust binnen en buiten de organisatie. De planvorming heeft tonnen gekost. Daelzicht gaat nu alleen door met belevingsgerichte arrangementen op andere locaties.

De raad van bestuur kwam ook negatief in het nieuws door een vakbondsbijeenkomst in Heel, waar 200 medewerkers van Daelzicht aanwezig waren. Zij verweten de rvb ‘dictatoriale trekjes’ en spraken over overplaatsingen zonder reden. In totaal werken er 1400 mensen voor Daelzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top