ACTUEEL

Harde opstelling OR stelt raad van toezicht Daelzicht teleur

De raad van toezicht van Daelzicht is teleurgesteld dat de Ondernemingsraad niet bereid is om opnieuw in overleg te treden met de raad van bestuur.

De OR heeft op 24 maart het vertrouwen opgezegd in de raad van bestuur. Aanleiding was de gang van zaken rond het afgeblazen belevenispark in het Limburgse Heel. In dit park wilde de zorginstelling dagbesteding organiseren voor mensen met een beperking en ouderen met dementie. Omwonenden vreesden dat het om een Efteling-achtig pretpark zou gaan met veel bezoekers. Het plan leidde tot veel onrust binnen en buiten de organisatie. De planvorming heeft tonnen gekost.  

Voor de OR is de gang van zaken reden om het vertrouwen in de raad van bestuur op te zeggen. De raad van toezicht zegt goed geluisterd te hebben naar de OR, maar ziet geen enkele aanleiding om het oordeel van de OR te volgen.

Oplosbaar

Volgens de raad van toezicht is de raad van bestuur om in het belang van Daelzicht, haar cliënten en medewerkers het overleg met de OR te hervatten om tot een oplossing te komen. De raad van toezicht betreurt ten zeerste dat de OR geen enkele bereidheid toont om het herstel van het overleg een kans te geven. De raad van toezicht is ervan overtuigd dat de problemen oplosbaar zijn mits beide partijen bereid zijn daarin hun verantwoordelijkheid te nemen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top