Tech

Weer Amerikaans ziekenhuis door ransomware getroffen

In de Verenigde Staten is weer een ziekenhuis door getroffen door ransomware, software die een computer (of gegevens die erop staan) blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer toegankelijk te maken.

Volgens nieuwssite Security.nl gaat het om King's Daughters' Health in Indiana. In een verklaring stelt het ziekenhuis dat het vanwege de infectie heeft besloten om systemen in de gehele organisatie uit te schakelen om de ransomware te verwijderen.

De Locky-ransomware die is gebruikt was eerder ook in Nederland actief. Door de infectie zouden de bestanden van één gebruiker zijn versleuteld. De gegevens van patiënten zouden echter geen risico lopen. "Dankzij training en bewustzijn over e-mail- en cyberdreigingen gingen ziekenhuismedewerkers snel tot actie over nadat het virus was ontdekt in een e-mail die legitiem leek", zo stelt King's Daughters' Health.

Losgeld

De afgelopen weken kwamen verschillende Amerikaanse ziekenhuizen in het nieuws die met ransomware te maken hadden gekregen. Eén ziekenhuis zag zich gedwongen patiënten weg te sturen, een ander kondigde de noodtoestand af. Een ziekenhuis in Hollywood besloot het gevraagde losgeld van 17.000 dollar te betalen om weer toegang tot de eigen bestanden te krijgen, aldus Security.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top