ACTUEEL

Kno-arts UMCU opereert voorlopig niet

De kno-arts die tijdelijk niet werkte nadat enkele incidenten bij UMC Utrecht bekend werden, zal voorlopig geen operaties uitvoeren. Wel gaat hij zijn taken weer oppakken.

Dit maakt het UMCU bekend.

De specialist werd door het ziekenhuis tijdelijk "vrijgesteld van patiëntenzorg" na een uitzending van ZEMBLA. Daarin kwam naar voren dat het UMCU twee calamiteiten, waarbij de patiënten overleden, niet had gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Volgens anonieme kno-artsen was er een angstcultuur op de afdeling. Het UMCU stelde vervolgens twee kno-artsen vrij van werk.

Eén van de twee artsen die thuis kwam te zitten, was betrokken bij beide calamiteiten. Vorige week maakte het ziekenhuis bekend dat hij weer geleidelijk aan het werk zou gaan. Het UMCU stelde een "zorgvuldig werkhervattingsprogramma" op, waarin werd vastgelegd dat de specialist stap voor stap zijn taken gaat oppakken. Naar aanleiding van de media-aandacht die vorige week ontstond over dit besluit, heeft de raad van bestuur besloten dat hij voorlopig geen operaties zal uitvoeren.

Inspectie

"De arts blijft in dit kader wel patiënten zien voor poliklinische behandeling, maar zal nog niet aanwezig zijn op de operatiekamer en niet optreden als hoofdbehandelaar", aldus het UMCU. De raad van bestuur zal bij een besluit over de voortgang van de werkhervatting het onderzoek door de IGZ betrekken. De Inspectie is een diepgravend onderzoek begonnen nadat het UMCU de calamiteiten alsnog meldde.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

8 april 2016

Dat wordt bij verwijzing door d'r huidarts naar de KNO dus niet meer het UMCU....

D G o

8 april 2016

m/z Dat wordt bij verwijzing door de huisarts naar de KNO dus niet meer het UMCU....

Top