Finance

Vitaal Vechtdal Polis groeit flink

De Vitaal Vechtdal Polis is gegroeid naar vijftienduizend verzekerden, een groei van vijftig procent. Volgens de initiatiefnemers bewijst deze groei de behoefte aan een collectieve regionale aanpak met aandacht voor preventie.

De Vitaal Vechtdal Polis wordt sinds twee jaar aangeboden. Iedereen in het Vechtdal (Coevorden, Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Twenterand) kan gebruik maken van de voordelen van deze gratis aanvullende polis. De Vitaal Vechtdal Polis wordt via Vrieling Adviesgroep aangeboden vanuit Zilveren Kruis, Avéro Achmea en ONVZ Zorgverzekeraar.

Een groot deel van de nieuwe verzekerden kiest voor de Vitaal Vechtdal Polis wegens de binding met de regio. Zorg dient dichtbij te zijn, ook de zorgverzekering. Daarnaast vormde het gratis parkeren bij het ziekenhuis in Hardenberg een impuls.

“Verzekerden willen zich gezien en erkend voelen in hun behoeften”, zegt directeur Jasper Vrieling van de gelijknamige adviesgroep. “Ook werkgevers zijn steeds meer bezig met vitaliteit van hun werknemers.”

Ook preventie is en blijft een belangrijk onderdeel van de Vitaal Vechtdal Polis. De komende jaren wordt ingezet op concrete projecten als Efficiëntie in de Zorg, Jongeren op Gezond Gewicht, IKPas, Stoppen met Roken, Voorkom stress op de werkplek en Startpunt Geldzaken voor mensen met financiële problemen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Arend Jan Poelarends

7 april 2016

Mooi resultaat. Bewijst inderdaad de kracht van de regio. Komt de groei van de verzekerden bij de overige verzekeraars vandaan?

Vitaal Vechtdal

11 april 2016

Beste Arend Jan, graag reageren we op jouw vraag. De groei van verzekerden komt niet in zijn geheel van andere verzekeraars vandaan. De Vitaal Vechtdal Polis kende een instroom van nieuwe verzekerden van circa 10%. Dit is bovengemiddeld vergeleken met het landelijke percentage overstappers van 7%. Een deel van de groei komt ook voort uit verzekerden die hun collectiviteit bij Zilveren Kruis, Avéro Achmea of ONVZ hebben gewijzigd.

Top