ACTUEEL

ONVZ stapt in Vitaal Vechtdal

ONVZ stapt in Vitaal Vechtdal

Zorgverzekeraar ONVZ sluit zich aan bij de coöperatie Vitaal Vechtdal. In dit zorgconcept werken de gemeenten Ommen en Hardenberg, huisartsen, de Saxenburgh Groep, Zilveren Kruis, ONVZ Zorgverzekeraar en Vrieling Adviesgroep aan een "integrale aanpak van ziekte, zorg en welzijn" voor de 160 duizend inwoners van het Vechtdal.

"Dat doen de betrokken partijen enerzijds door zorg beter rondom de cliënt te organiseren, anderzijds door de mensen te verleiden om gezonder te leven", legt woordvoerder Friso de Jong van ONVZ uit.

"Aan de zorgkant betekent dat bijvoorbeeld dat huisartsen en ziekenhuizen met elkaar afstemmen wie wat doet. Daar komt een stukje substitutie bij kijken. Buiten de zorg om betekent het bijvoorbeeld dat werkgevers met hun werknemers bespreken hoe zij op een zo gezond mogelijke manier hun pensioen kunnen bereiken. ONVZ stapt in de coöperatie als investeerder van een aantal projecten die anders nog niet van start zouden kunnen gaan."

"Alle winst die wordt behaald, zal terugvloeien naar de regio", gaat De Jong verder. "Wij zullen er ook op toezien dat het geld goed wordt besteed. Voor ONVZ is het verder belangrijk om uit dit samenwerkingsverband lessen te trekken die we mogelijk in andere regio’s kunnen toepassen."

ONVZ is vooral enthousiast over de manier waarop betrokken partijen in de regio Vechtdal de gezamenlijke schouders eronder zetten. “Er is een enorm commitment van de betrokken partijen om over de schaduw heen te springen”, aldus De Jong.

Polis

Een speciale verzekeringspolis moet ervoor zorgen dat gezonder leven ook word beloond. “Dat betekent extra kortingen in voor de verzekerde, maar ook specifieke extra dekking, zoals bijvoorbeeld van fysiotherapie en hulp bij het stoppen met roken”, ligt Jasper Vrieling van Vrieling Adviesgroep toe.

"Het begint met bewustwording”, zegt Vrieling. "Daarom moet gezondheid niet alleen een onderwerp zijn in de zorg. Het moet overal zijn. Gezond leven moet overal een onderwerp zijn, op school, op het werk, op de vereniging. De tweede stap is activering. De polis stimuleert bewegen en stoppen met roken, maar ook de activering van mensen die lijden onder eenzaamheid."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top