ACTUEEL

Justitie onderzoekt rol Tergooi Ziekenhuis bij dood hockeyer

Het openbaar ministerie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de dood van de 21-jarige tophockeyer Rogier Mooij in het Tergooi Ziekenhuis. Dat schrijft de Volkskrant.

Aanleiding voor het onderzoek is het inspectierapport over de dood van Mooij. Daarin wordt geconcludeerd dat de zorg door de longarts 'ernstig tekort' schoot. Ook legt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het ziekenhuis maatregelen op en moet de betrokken longarts zich voor het tuchtcollege verantwoorden.

Als justitie overgaat tot vervolging, is het de tweede strafzaak tegen het Tergooi. Het ziekenhuis wordt ook vervolgd voor de dood van een patiënte die in 2010 van de operatietafel viel.

Zwijgcontract

Rogier Mooij kwam op 3 november 2014 met pijn op de borst en benauwdheidsklachten op de spoedeisende hulp het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum. Twintig uur later overleed hij, zonder dat hij door de specialist was gezien. Hij had een ontstoken hartzakje, maar door miscommunicatie werd uitgegaan van een klaplong, aldus de Volkskrant.

De zaak kwam aan het licht, toen bleek dat zijn moeder Jeanne van Kasbergen een zwijgcontract had getekend met het ziekenhuis. In ruil voor openheid van zaken en een schadevergoeding zou zij afzien van haar aangifte tegen het Tergooi.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top